SUARA BAPTIS PAPUA

Dukung Aksi Perdamaian Atas Kekerasan di Papua Barat.
Jika Anda Peduli atas kemanusiaan Kaum tertindas di Papua barat Mohon Suport di sini:

Please donate to the Free West Papua Campaign U.K.
Kontribusi anda akan kami melihat ada perubahan terhadap cita-cita rakyat papua barat demi kebebasan dan kemerdekaannya.
Peace ( by Voice of Baptist Papua)

Home » , , » Getuige: activist viel niemand lastig

Getuige: activist viel niemand lastig

Written By Voice Of Baptist Papua on May 11, 2011 | 3:47 AM


WAGENINGEN - De 62-jarige activist Chris van der Klauw die op 5 mei in Wageningen werd aangehouden omdat hij mensen zou hebben lastiggevallen en geen gehoor gaf aan een politiebevel, deed niets wat zijn aanhouding rechtvaardigde.
Dat zegt het Wageningse ChristenUnie-raadslid Peter de Haan. Volgens de Haan was hij er getuige van dat Van der Klauw in de binnenstad door een agente van politie werd aangesproken. "Hij liep al een tijdje voor me, we gingen dezelfde kant op. Van der Klauw had een fiks protestbord in zijn hand, waarop hij aandacht vroeg voor het lot van het volk van West-Papua. Hij sprak niemand aan, viel niemand lastig en deelde geen folders uit, zoals de politie beweert. Hij liep daar alleen maar."De Haan zag hoe zich uit een groepje agenten die zich nabij de bibliotheek ophielden, een vrouwelijke agent losmaakte die Van der Klauw aansprak. "Ik ben doorgelopen. Later vernam ik dat hij was aangehouden."

De agente sommeerde van der Klauw zijn bord in te leveren. Toen de activist daaraan geen gehoor gaf, werd hij ingerekend. Op zijn vraag welke wet verbiedt dat hij met een bord rondloopt, zou de agente hebben gezegd: 'Geen idee, dat bedenken we later wel'. Van der Klauw werd enige uren vastgehouden en verhoord op de bureaus van politie in Wageningen en Ede. Daar werd hij aan het eind van de middag op straat gezet, waarna hij vijftien kilometer terug naar Wageningen moest lopen. Zijn auto stond daar.

Een woordvoerder van de politie zegt dat Van der Klauw weldegelijk omstanders lastig viel. "Maar als hij zich onheus bejegend voelt, staat het hem vrij zich te beklagen." Dat de activist geen cent op zak had om de bus terug te nemen, doet de woordvoerder af met: "Dat kan gebeuren".

Ook andere bezoekers van het bevrijdingsfeest in Wageningen bevestigen dat Van der Klauw zich aan niemand opdrong en een ingetogen eenmansactie hield. "Een vriendelijke meneer die niemand tot last was", aldus een getuige tegenover deze krant.

Volgens Van der Klauw ("Mag ik op de dag van de Vrijheid niet wijzen op de onvrijheid elders?") heeft de agente in haar aanhoudingsverklaring gelogen. Hij overweegt een advocaat in de arm te nemen, al was het maar om te voorkomen dat hij bij vervolging door justitie een boete moet betalen. "Men heeft mij geadviseerd om de agente onder ede te laten verklaren dat ze mij folders heeft zien uitdelen en mensen lastig vallen. Ik ben benieuwd of ze zo ver gaat als een meineed." © Gelderlander 2011, op dit artikel rust copyright. SOURCE: http://www.gelderlander.nl/


  Share this article :

  1 comment:

  1. Bahasa Belanda nya kok kacau ? Apakah berita di atas aslinya bahasa Indonesia yg diterjemahkan dgn Google ?

   ReplyDelete

  Your Comment Here

  Recent Posts

  Twitt VBPapua

   
  Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
  Copyright © 2011. SBP-News @VBaptistPapua - All Rights Reserved
  Template Created by Creating Website Published by Mas Template
  Proudly powered by Blogger